Kamera oli kadoksissa jonkun aikaa. Se paikallistettiin sittemmin Corollan hansikaslokeroon, jonne se oli unohtunut yksien kisojen jälkeen. Pääsin sitten viimein kuvaamaan tämän jo jonkin aikaa valmiina olleen turnyyripuvun. Ei siis enää laajoja vannehameita, ainakaan toistaiseksi.

284904850.jpg
Puku sivusta.

Materiaali on taftintapaista ilmeisesti verhokankaaksi myytyä tekokuitukangasta. Rispaantui ompeluvaiheessa yllättävän vähän, vaikka sitä pelkäsin. Puku koostuu hame- ja päällysosasta. Hameosa on oikeastaan vain suorasta kappaleesta tehty, sen poimutukset on koottu taakse, jolloin pukuun tulee tuo takamusta korostava muoto. Hameen alle tein lisäksi irrallisen turnyyrin, joka auttaa muodon säilyttämisessä.

284904849.jpg
Puku takaa.

Takana päällysosa kootaan turnyyrin päälle poimutelmille, ja poimutelmia somistavat viktoriaaniseen tyyliin ruusukkeet. Ruusukkeita, röyhelöitä ja pitsejä olisi ehkä voinut käyttää enemmänkin, jos miettii miten innostuneita tuohon aikaan oltiin somistamaan kaikki paikat röyhelöin ja rusetein, mutta minun silmääni miellyttää vähän yksinkertaisempi tyyli.
Olkoon tämä puku vaikkapa jo hieman varttuneemman (ja yksinkertaisen maun omaavan) naisen asu.

284904847.jpg
Puku edestä.

Edessä on silmunapit. Käytin metallinvärisiä, 2mm halkaisijaltaan olevia pyöreitä helmiä ja mustaa nappilankaa. Hihat ovat n. 3/4-hihat, niiden somisteena on leveä pitsiröyhelö

284904851.jpg
Korut ja kampaus.

Nutturakampaus sopii moneen aikakauteen, myös tähän. Nuttura pysyy koossa mustan ompelulangan avulla; muotoilin ensin kampauksen nuppineuloja hiusneuloina käyttäen ja sen jälkeen yksinkertaisesti ompelin siihen pitkiä lankajuoksuja mustalla langalla, niin että se pysyy koossa. Somisteena on helmiä.
Kaulakoru on tehty pienistä siemenhelmistä rautalankaan, ja korvakoruissa on isohkot kermanväriset muovihelmet. Korvakorujen koukut on tehty hopeoidusta kuparilangasta, ja niitä varten tein korviin "oikeat" reiät. Toisin sanoen reiät on tehty kuten ihmiselle eli korvalehden läpi, ei suoraan pään sisään kuten Barbielle yleensä.

Tämä puku oli ns. koemalli, tai sen oli tarkoitus olla sellainen. Piirsin yhtenä aamuna kaavat, noin vain summamutikassa ja päätin kokeilla saman tien tuliko niistä mitään. Hurautin pitkät saumat koneella, ja kas, pieni sisäänotto taakse ja juu-u, tästähän voisi vaikka tullakin puku. Tein sitten loputkin, mitä se vaati tullakseen kunnolliseksi puvuksi.