Menin tuossa puolitoista viikkoa sitten käymään Eurokankaassa. Ihan huvikseni, katselemaan josko löytäisin jotain kivaa. Puoli tuntia myöhemmin tassuttelin ulos 2,5m kangasta mukanani. Kilokangasta, kilohinta 20e, palan hinta n. 7,50e. Ei kovin kallista. Olin jossain vaiheessa saanut päähäni, että haluan hameen. Hamekankaaksi valikoitui oranssi-puna-keltakirjavaa ohutta puuvillaa, ja suunnitelmissa oli salsahame.

Älysin tarkistaa kankaan kuvioinnin vasta kotona. Hmm, mitenkähän ihmeessä tämä pitäisi leikata että saisi a)kaiken käytettyä järkevästi ja b)kuviot kohdalleen kaitaleissa... Luovuin siinä vaiheessa viiden kaitaleen suunnitelmasta, ja tein uuden suunnitelman, tällä kertaa vain kahdella poimutettavalla kappaleella.

Loppujen lopuksi hameesta tuli kiva. Ei ihan salsahame, mutta vähän sinne päin. Täyspitkä, kivasti hulmuava, mutta ei tarvitse pelätä helmojen nousevan korviin, kuten oli vähällä käydä mustan salsahameeni (ihan oikeaoppinen, ostettu) kanssa. Siinäpä olisikin näky, meikäläinen helmat korvissa Marilynin tapaan - ei ehkä ihan yhtä viehko näky.

121182.jpg

Tässäpä kuva. Tykästyin kankaan värimaailmaan, helteisellä ilmalla teki mieli jotain värikästä ja heleää, ja mikäs sen värikkäämpää kuin monin värein ja kuvioin värjätty kangas. Vaihtoehtona oli vaaleanpunainen intianpuuvilla, jota kyllä himoitsen vieläkin, mutta se myytiin metrihinnalla, ja salsahame nyt vie kohtuullisen paljon kangasta. Ehkä sitten, kun tulot ovat vähän paremmat.

Kovasti kyllä kutkuttaisi tehdä toinenkin, vähän lyhyempi ja laajempi... harmi vain kun kangasvarastoissani ei ole mitään soveliasta kangasta, eikä ainakaan tarpeeksi suurta määrää. Ehkä menen vielä penkomaan niitä kilokangaslaareja.