Työn alla on jotain sinistä:
Image Hosting by PictureTrail.com
Tästä on tulossa vanhanaikainen tanssiaispuku. Päällyskangas on jotain ohutta tummansinistä keinokuitua, jonka olen saanut jostain, ja vuorikangas on ohutta valkoista puuvillaa. Pitsi on ommeltu vuorin ja päällyskankaan väliin. Niin ja koko juttu on ommeltu käsin.

Miehustaan pitäisi ommella vielä hihat. Puvun ylä- ja alaosa tulevat erillisiksi, joten miehustan alaosa pitää vielä huolitella vinonauhalla. Hihojen pituus pitäisi päättää, mutta luultavasti ne ovat puhvihihat ja hyvin lyhyet sellaiset, ja hihansuihin tulee tuota samaa valkoista pitsiä.

Pelkkä miehusta näyttää tältä:
Image Hosting by PictureTrail.com

Kuvausta varten laskostin nuken vyötäisille tuota sinistä kangasta, joten tässä vielä "mielikuva" siitä mitä on tulossa, jahka ehdin:
Image Hosting by PictureTrail.com

Hameen alle tulee alushame, sekä mahdollisesti "vannehame", jotka kohottavat helmaa. Lopputuloksen pitäisi siis olla jotain krinoliini-tyyppistä, mutta siitähän ei koskaan voi olla ihan varma ennen kuin viimeinen lanka on päätelty.

Kuten huomata saattaa, minua kiehtovat nuo vanhanaikaiset juhlapuvut. Haaveilen tekeväni "aikakausipukuja", suosikeista löytyy tällainen sivu (klikkaile aikakausien nimiä). Noista saa yllin kyllin virikkeitä, ja jotta ei tekeminen ihan heti lopu, haaveilen tekeväni myös sen Scarlett O'Haran vaaleanvihreän puvun, joka Tuulen Viemää -elokuvan alussa on Vivien Leigh'n yllä.

Niinpä niin. Aivan kuin ei olisi muutakin tekemistä kuin piperrellä tällaisia.