Olen ilmeisesti saanut jonkinlaisen pakkomielteen krinoliineista. Pukuja on valmistunut nyt kolme - hitaasti valmistuvia siis. Ovat ehdottomasti suuritöisimpiä mitä olen ommellut.
Viimeisin on tavallista puuvillaa.

263870412.jpg
Helman rimssu ei onnistunut ihan niin hyvin kuin toivoin; päälle ommeltu koristenauha menee omituisille mutkille, mutta luultavasti en ryhdy tekemään sille mitään, ainakaan toistaiseksi.

Tämän puvun tekemisessä on otettu vähän osviittaa Historiallinen teatteripuku -kirjassa olevista ajanmukaisista kaavoista. Puvussa on kaksiosaiset pagoda-hihat, ja hihan olkasaumaa on hieman laskettu.
Alempi hiha on tehty kahdesta kappaleesta, alaosa on pukukangasta ja yläosa samaa ohutta puuvillakangasta kuin puvun vuori. Hihojen alla on valkoiset, pitsillä somistetut irtohihat.

263870413.jpg

Yläosa on edestä avoin, nappeina jälleen pienet helmet. Helmien halkaisija on 2mm.

Puvussa on tingitty ajanmukaisuudesta sikäli, että oikeasti helma on yksi suorakaiteen muotoinen kangaspala joka sitten poimutetaan vyötärömittaan. Nuken vyötärölle tulisi kuitenkin turhan paljon lisää paksuutta, joten tein taas kellohelman ja laskostin vyötärölle. Yläosa ja hame ovat erilliset.

Toinen ei-ajanmukainen lienee päähine, jonka tein silkki-sekoitekankaan jämätilkuista ja ohuesta puuvillapitsistä. Puku kaipasi jotain lisäkettä, ja kankaan väri sattui olemaan lähes sama kuin koristenauhan. Rusetti on ostettu (kangasmerkki).

263870417.jpg 263870416.jpg

Minulla ei ole oikein selkeää käsitystä ajanmukaisista "myssyistä", joten tein sitten oman variaationi.

Puvun alla on vannehame ja parit alushameet. Niistä ei ole kuvaa - eihän hienon naisen alusvaatteista puhuta. (Tosiasiassa kuvat epäonnistuivat enkä jaksanut enää yrittää uudelleen...)

Seuraavaksi taidan tehdä jotain vähän yksinkertaisempaa ja pienempitöistä.