Toissapäivänä sain viimeinkin muokattua korsetin sovitusversion itseäni miellyttäväksi. Eilen kävin kangaskaupassa, löysin vuorikankaaksi sopivaa puuvillaa ja olin niin reipas että nakkasin kaikki kankaat koneeseen kutistuspesuun sekä silitin ne. Sitten piirsin kaavoista uudet versiot tukevammalle kartongille ja leikkasin kaikki kolme kangasta. Olin oikein tyytyväinen aikaansaannokseeni. Muistin ostaa myös muovivannetta luuttamiseen.

Iloisesti ompelin kappaleita toisiinsa, jossain puolivälissä tajusin että kone lakkasi yhtäkkiä naksumasta. Se on pitänyt sellaista omituista paukahtelevaa ääntä jo pidempään, mutta nyt se siis vaikeni. Oli suorastaan pelottava tilanne - jotain puuttui. Silitin saumat auki ja rupesin tikkaamaan saumanvaroja. Yhtäkkiä koneen jalkapoljin rupesi lämpenemään huolestuttavasti. Lopetin ompelun siltä iltaa.

Tänään rupesin puolaamaan lankaa, kun yhtäkkiä koneen valot sammu-syttyivät. Pimenivät ja kirkastuivat taas. Ja sama uudestaan. Ei sillä enää uskaltanut mitään tehdä, kiskoin virtajohdon pistorasiasta ja jätin koneen siihen. Huoltoon tuo on nyt pakko viedä, jos mielii joskus vielä ommella jotain. Maksaa sellaisen 60-70e, että ei paljon naurata.

Jos tuo kone olisi toiminut, olisin nyt saanut ommeltua korsetin kasaan ja nähnyt että mitä siitä tulee. Nyt se jää jonnekin hamaan tulevaisuuteen... Anopilta olisin saanut koneen lainaan, mutta se on saanut sen jotenkin hajalle niin että ylälangan kiristys on rikki; jos se on nollilla, lanka jotakuinkin vielä huilaa kiristimestä läpi, vähänkin kireämmälle (normaalisäätö on noin 5) säädettynä lanka jumiutuu siihen.

-kele.