Eilen illalla kaipailin pukukuvia inspiraation lähteeksi ja tueksi. Haeskelin hetken suomenkielisellä "iltapuku" -sanalla, mutta lopputulos ei tyydyttänyt. Yksi mm. morsiuspukuja myyvä firma vaikutti lupaavalta, mutta kuvia ei ollut läheskään tarpeeksi. Minä kaipaan paljon visuaalisia ärsykkeitä, ainakin kun suunnittelen jotain.

En keksinyt vastaavaa englanninkielistä hakusanaa, joten kokeilin naputella hakimeen sanaparin "prom dress". Enää ei ole kuvien puutetta, nyt on runsaudenpula. Pikku hiukkasen löytyi kuvamateriaalia. Tässä muutamia suosikeihinkin valikoituneita:
http://www.christinagowns.com/index.cfm?fuseaction=catalog.catalog&categoryID=2
http://www.cybernetplaza.com/prom-dresses.asp
http://www.therosedress.com/dresses/sexy-prom-dresses.html

Olipahan vähän valikoimaa. Ja mikäli oikein tulkitsin, on hintataso tuolla rapakon takana vähän toista kuin täällä kotokunnailla.

Mikä tuo "prom" muuten on suomennettuna? Vai onko sille olemassa käännöstä? Tiedän kyllä mistä tapahtumasta on kyse, mutta mikä se on nimeltään? Tietävämmät saavat valistaa...

Nyt suunnitelmissa on jotain iltapukumaista, ehkä risteytettynä hääpukuun, mutta mitä, siitä toimitus vaikenee vielä. Kangas on toistaiseksi kadoksissa. Kyseiseen pukuun suunnittelin yhtä tiettyä kangasta, enkä eilisiltaisista etsinnöistä huolimatta löytänyt sitä mistään. Sen siitä saa kun siivoaa kankaansa. Mitään ei enää löydä.