Kangasta ei näihin Barbien vaatteisiin tarvita kovinkaan paljon, ja kun kangaskaupasta ei tahdo kehdata ostaa alle 25cm soiroja, niin päädyin tekemään kokeiluja. Laatikoiden kätköistä löytyi toista metriä valkoista vuorisatiinia. En todellakaan ryhdy tekemään miljoonaa morsiuspukua, joten kokeilin sen värjäämistä vanhoja höyrykiinnitteisiä silkkivärejä hyväksi käyttäen.

Tässä ensimmäisen kokeilun tulos:
187678927.jpg
Kappaleilla on kokoa noin 30*35cm, joten kyllä noista jotain tekee. Väriä ei pysty kiinnittämään tuohon satiiniin ainakaan etikka-mikro-menetelmällä, mutta eipä näitä vaatteitakaan ole tarkoitus pestä. Toivottavasti se kestää kuitenkin ompelun ja lievän käpälöinnin. Pitää tehdä ensin jotain vähemmän suuritöistä ja katsoa miten käy. Väristä tuli mielestäni ihana.

Sitten Löytö: kävin Eurokankaassa, ja bongasin laatikon, jossa luki "silkkipaloja". Siellä oli erikokoisia paloja silkkiä. Yhteen väriin rakastuin, paloja löytyi kaksi samanlaista mutta kummassakaan ei ollut hintaa. Konsultoin asiasta myyjää, ja selvisi, että pala maksaisi kolme euroa. Lähti mukaan.
187678926.jpg
Palalla on kokoa 45*70cm, ja se tosiaan maksoi vain 3e. Tuostahan tekee vaikka mitä. Silkkihän on melkoisen arvokasta tavaraa jos sitä ostaa pakalta, joten olen toistaiseksi vain unelmoinut silkkisistä Barbienvaatteista, mutta nyt pääsen toteuttamaankin jotain.

En vain raaski leikata tuota ennen kuin olen täysin varma siitä millainen luomus tuosta syntyy.