Ihaillen olen katsellut nettisivuja, joiden omistajat ovat enemmän tai vähemmän perehtyneet OOAK-nukkeihin (One-Of-A-Kind) ja niiden valmistukseen. Kyseessähän ovat siis muokatut nuket: otetaan vaikka tavan Barbie ja värjätään ja leikataan hiukset, tai tarvittaessa vaihdetaan ne kokonaan, tehdään kampaus ja maalataan kasvot uudelleen.

Omat nukkeni ovat saaneet rauhassa olla juuri sen näköisiä kuin ovat tehtaalta putkahtaessaan olleet, mutta eilen päätin uhrata ainoan omistamani (ja bimbon näköisen...) blondin kokeilujen alttarille. Ensimmäisenä lähti huulten välissä oleva valkoinen hammasliuska, ja huulet liimattiin pikaliimalla kiinni. Päättyi hammastahnahymyn aikakausi hänen kohdallaan. Tällä hetkellä rouva on toipumassa kiehuvan veden avulla suoritettavasta permanentista. Hiukset ovat vielä rullattuina, joten lopputuloksesta ei ole vielä käsitystä. Joko se on hirmuinen säkkäräkasa tai (tätä toivon) luonnonkiharainen unelma.

Aika raa'an kuuloista, vai kuinka?

Kasvojen uudelleenmaalauskin kiinnostaisi, mutta taidan tyytyä siihen että vaihdan silmien ja huulten väriä. Siinä tuskin voi mennä kovin pahasti pöpelikköön.

Mutta palataan asiaan jahka nuo hiukset kuivuvat ja näen mikä on lopputulos sen suhteen.