Tulin hankkineeksi vähän rekvisiittaa. Joskus olen kuvauksiin lainaillut nukkekodista juttuja, mutta monesti ne ovat liian pieniä. Viikko sitten löysin ihan Barbien kokoon soveltuvaa esineistöä.

Mallinukke, jos on tarvis kuvailla keskeneräisiä pukuja. Ei toki ole ihan Barbien mitoissa (litteärintainen ja kapeampi vyötärö) mutta tällä saanee sovituskuviin ompelimotunnelmaa... Korkeutta nukella on jalustoineen reilu 20cm. Tämä löytyi Kärkkäiseltä Ylivieskasta.

258418117.jpg


Seuraavakin ostos löytyi tavallaan samasta paikasta; aulassa oli myyntipöydällinen kaikkea ihanaa rihkamaa, muiden muassa posliinisia miniatyyrikahvikalustoja. Osa oli ihan nukkekotikokoa, osa olisi sopinut 40-50cm nukeillekin. Ja sitten oli näitä Barbielle soveltuvia. Samana päivänä oli ollut tilipäivä, joten pitihän se sortua...

258418120.jpg

Kupeilla on korkeutta 1,3cm, eli oikeassa elämässä olisivat ehkä teekuppeja tai isohkoja kahvikuppeja. Lusikat on näpistetty nukkekodin ruokailuvälinesarjasta, sopivat juuri näiden kuppien kanssa teelusikoiksi. Minua viehätti erikoisesti kuppien ja nekan piparkakkureuna, joka tekee näistä uskomattoman söpöjä ja siroja. Reunukset on kullattu.

Kunhan saan tuon viimeisimmän krinoliinipuvun valmiiksi, kuvaushetki taitaakin sattua iltapäiväteen aikaan...