Näen punaista ensinnäkin siksi, että tein itselleni punaisen puseron. No, mittasin itseni ja valkkasin taulukosta sopivan koon. Piirsin kaavat, mittailin vähän ja ilmeisesti vikaan, sillä mielestäni väljyyttä ei ollut liikaa. Koska kyseessä oli trikoo, surauttelin puseron kasaan niin että vain pääntien, hihansuiden ja helman käänteiden ompelu olisi pitänyt tehdä ompelukoneella.

Toiseksi näen punaista siksi, että siinä vaiheessa ompelukone sanoi sopimuksen irti. Omituista hyppytikkiä. Ei auttanut trikooneulakaan. Ilmeisesti huoltoa vailla. Ei hätää, viikonloppuna ollaan menossa kotiopäin, ompelen sitten äitin koneella nuo loput helposti heittämällä. Hahaa, niinhän sitä tyhmempi luulisi. Se kone päätti pätkiä lankaa silloin tällöin. Onneksi kyseessä oli sellainen joustotikki, joka ei purkaannu - ommella hurautin aina vain pätkän vanhan päälle ja sitten lisää. Seuraavaan langankatkeamiseen saakka.

Kolmanneksi näen punaista siksi, että puserosta tuli ihan liian iso. Kaavat menevät sitten kuitenkin uusiksi. Onneksi oli halpaa kangasta (10e/kg, pala maksoi n.7e), ja tuosta jäljellä olevasta pätkästä saa vielä yhden lyhythihaisen puseron. Kiroan taas Suuren Käsityölehden alimpaan kuumuuteen. Enää en luota niihin mittataulukoihin. Miten voi olla mahdollista, että tämä pusero oli ympärysmitaltaan liki 20cm liian suuri, ja toinen vastaava kaava (perus trikoopusero), kaksi numeroa pienempi, olisi noin 12 cm liian pieni, rinnan kohdalta mitattuna? Ei pieni ihminen ymmärrä, ei, miten voi muka kahden koon välinen ero olla yli 30cm. Tosin tämä oli XL-malli, mutta silti. Ja vielä otsikossa oli, että älä piiloudu liian suuriin vaatteisiin... Hohhoijaa, siksihän minä ompelen että saisin sopivia - kun en ole mikään amatsoni vaan vain tukeva. Tuntuu että kaupan isommat valmisvaatteet tehdään joko 50+ tädeille jotka haluavat pukeutua säkkiin, tai sitten muodikkaille amatsoneille. 50+ -täti en ole missään tapauksessa kun ikää on hiukan yli 20, ja kun pituutta on vain hiukan yli 160cm, ei ole toivokaan sopia niihin amatsoneille (=minua 15cm pidemmille muodokkaille naisille) tarkoitettuihin vaatteisiin.

Sain kuitenkin melko kelvollisen kotipuseron, minulla kun on tapana kotioloissa käyttää kaikkia omituisia vaatteita...