vai menikös se noin?
Olen joutunut muuton takia keräämään ompelukamat laatikoihin, joten mitään uutta ei ole vähään aikaan luvassa. Kone tosin on tuolla pöydällä vielä, joten voisin ommella koeversion uusilla korsettikaavoilla jotka löysin Historiallinen Teatteripuku -kirjasta, mutta se menee lähinnä näpertelyosastoon jota ei kuvailla...

Kävin kirpparilla katsomassa olisiko vastaan tullut mitään juhlavia verhoja, mutta ei tärpännyt. Taka-ajatuksena on tehdä niistä "historiallinen" puku. Lainausmerkit siitä syystä että tuskin siitä ihan oikeaa historiallista pukua tulisi, mutta jotain siihen suuntaan kuitenkin.

Tai oikeastaan nyt tekisi mieleni ommella ihan mitä tahansa, kummasti noista onnistumisista (kuten tuo korsetti) saa aina lisää tarmoa. Muutto on kuitenkin yhä kesken ja ompelukoneeni edelleen vailla huoltoa ja käyttäytyy huonosti, mitään suurempia ei siis toistaiseksi tehdä. Ja jos rehellisiä ollaan, ja halutaan ommella joku tuollainen historia-puku, niin ihan ensimmäiseksi kai pitäisi tehdä himppusen kaventava korsetti sinne alle... Kai tässä jatketaan suunnittelua ja kuolataan nettisivuja, kuten vaikka tämä. Mielettömiä kirjailuja!

Ai niin, ja jos huomenna ehdin kangaskauppaan tentin ja junanlähdön välissä, niin käyn hakemassa ohutta valkoista puuvillaa ja ompelen itselleni wanhanajan alusmekon näillä ohjeilla, käsin jos riittää pinna, anopin koneella jos ei... Kyseinen vaatekappale kulkee englanniksi nimellä chemise. Chemise ja muita ajan asusteita täällä. Aloittelen näistä alusvaatteista... jospa joskus pääsen päällysvaatteisiin asti.