Eilinen ilta meni rattoisasti netissä surffatessa. Löysin paljon itselleni uutta tietoa, mm. tällaiset sivut. Varsin mielenkiintoisia juttuja, en tiennyt tuollaisia juttuja olevan olemassakaan. Netin myötä olen löytänyt paljon sellaisia juttuja joista minulla ei ole ollut aavistustakaan. Minulla kun on tämä pukufiksaatio, niin innosta soikeana katselin erinäisten linkkien takaa löytyneitä pukukuvia ja harmittelin sitä etten harrasta mitään missä voisi Pukeutua. Ja isolla P:llä. Mieltä kiehtovat etenkin historialliset puvut, niin keskiaikaiset kuin uudemmatkin aina 1900-luvun alkuun saakka. Ehkä 1600-luku kuitenkin pois lukien. Barokki taisi olla silloin vallinnut tyylisuunta.

Mutta asianpuolelle, ennen kuin juttu pääsee riistäytymään käsistä. Olen pidempään haaveillut näpertäväni itselleni korsetin, jos en muuten niin ihan vain huvin ja harrasteen vuoksi. Suunnitelma on muhinut jo vuoden verran, miksei kauemminkin. Alkukipinä lienee ollut Tuulen Viemää -elokuva. Tai romaani, en muista kumpaan tutustuin ensin. Taisi olla romaani. No, tilanne oli vielä hallinnassa kunnes eräs tuttava piirsi minulle pari luonnosta puvusta, jossa olisi juurikin korsettiyläosa - ja arvaahan sen kuka oli täysin myyty.

Kaiken eilisen surffailun jälkeen löysin yhden oikein varteenotettavan sivun, jossa oli korsettikuvia useampia kappaleita. Kuvien avulla piirsin sitten pienoiskaavan, ja seuraavaksi se pitäisi suurentaa. Ihan varma en ole siitä, onko yläosassa tarpeeksi korkeutta peittämään rinnat (kun ei ole tuo rintavarustus sitä pienintä kaliiperia), mutta se selviää kun tekee suuremmat kaavat ja koeversion. Ja sitten tekee muutokset kaavaan ja koeversion ja muutokset kaavaan... Lakanakangasta tuolla on ihan riittämiin useampaakin versiota varten, yksivärinen lakana on muistaakseni 4,50e/kg Tullintorin Eurokankaassa. Saa vaikka useamman vuoritetun koeversion, jos siltä tuntuu. Luut ovat vähän hakusessa, kun ei ole vielä tietoa miten monta ja miten pitkää tarvittaisiin, eli menekki on laskematta, mutta koeversion voinee tehdä vaikka jollain tanakalla muovinauhalla, jos sellaista sattuu löytämään. Tai sitten pitäisi dyykata jostain sitä metallista sidonta"liinaa" jolla erinäisiä asioita kiinnitetään lavoihin kuljetuksen ajaksi. No, se on vielä niin kaukaista. Saisi nyt edes nuo kaavat suurennettua... Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä saan aikaiseksi.