Lupasin tuossa aikaisemmassa lisätä kuvan viikonlopun aikaansaannoksesta. Tuhosin mukavasti palasen vihertävää loimusamettia ja sain siitä aikaan tällaisen tekeleen:

210888114.jpg210888116.jpg
Täyspitkä, kahdesta kappaleesta ommeltu miehusta on 1/2-kellohelmainen, hihansuut ovat laajat, trumpettihihat. Pääntielle ommeltuna koristehelmijuttua, ts. jotain valmista kullanväristä helminauhaa, jossa helmet on prässätty kiinni lankaan. Mitä lie oikealta nimeltään. Näkyy vähän huonosti, ilmeisesti valotusteknisistä syistä. Samasta syystä johtuen kankaan väri ei toistu kunnolla, luonnossa se on enemmän oliivinvihreää. Loimusametti näyttää heijastavan valoa varsin mielenkiintoisesti.

210888115.jpg
Sivukuvassa hihat näkyvät vähän paremmin. Tuli muuten vahingossa sellainen kuva, jonka perusteella voisi kuvitella tuon neidon epätoivoissaan harkitsevan hyppyä reunalta rotkoon...

Kaavat on muokattu ja sovelleltu sivupalkissa olevan Dolls for... -linkin takaa löytyvistä kaavoista. Tämä puku ei kuitenkaan yritäkään olla mitään niissä esiteltyä LotR-tyyliä, ei myöskään "aito" historiapuku, onpahan vain eräänlainen fantasiapuku. Näitä olen halunnut tehdä jo pitkään.

Kuriositeettina mainittakoon, että puvussa ei ole ainoatakaan koneommelta, vaan se on täysin käsityötä. Yksistään helman päärmeellä on pituutta 60cm, ja se on ommeltu pienin takapistoin.