Katselin tuossa videolta eilen tullutta ohjelmaa, jossa Heidi Klum kumppareineen hakee huippusuunnittelijaa ja totesin, että tähän voisi vaikka koukuttua - ja minä en ikinä koukutu mihinkään kisaa-ja-putoa -tyylin ohjelmiin. En ole kovin kiinnostunut siitä, kuka putoaa, mutta sitäkin enemmän siitä, mitä ne tyypit saavat aikaan. Muistaisi vain katsoa.

Omassa ateljeessa on valmistunut yksi Barbie-kokoinen asu.

191427911.jpg
Kangas on siis jotain lähinnä tuulipukukangasta muistuttavaa: ohutta ja laskeutuvaa. Ja rispaantuvaa. Hihojen korvikkeeksi laitoin pitsiä, koska älysin liian myöhään, että hihat pitäisi ommella ennen kuin yhdistää vuorin ja päällyskankaan. Näin tuli taas opittua jotain uutta. Pikkuinen pussukka on samaa kangasta kuin puku.

191427905.jpg
Yläosa. Pääntiessä on röyhelöä, joten vähän arvelutti laittaa sitä myös kädenteille, mutta lopputulos ei ole kuitenkaan liian hörselöinen. Ainakaan minun mielestäni.

191427908.jpg
Lähikuva yläosasta. Pähkäilin pitkään mitä laittaisin kiinnitykseksi (sen takia valmistuminenkin on viivähtänyt), ja olin jo kaivelemassa laatikosta helmiä kun käsiin sattui rasiallinen hakasia. Ne olivat pienempiä kuin muistin, joten mallailin niitä kiinnitykseen, ja ompelin sitten ne helmien sijaan.

Yläosa ja helma ovat siis erilliset. Yläosan alareuna on kantattu satiinivinonauhalla, jota sattui kerrankin löytymään tismalleen oikeaa leveyttä ja lähes oikeaa väriäkin.