Konepulmista ja virhearviosta (kaventamattomat saumanvarat nyörityksen sijaintikohdassa = liian paksu kangasnippu) huolimatta korsetti on nyt valmis. Lopputulos on suunnilleen sellainen kuin pitikin, mikä on aika hyvin kun ottaa huomioon sen että kaavat on tehty itse netistä löytyneen patenttikuvan avulla eikä kroppani ole ollenkaan standardikokoa - saati että minulla mitään ompelualan koulutusta olisi... yritystä sitäkin enemmän.

246505894.jpg

Kuva on otettu peilin kautta, joten siksi siinä on vähän omituisia valohitusia. Luuttamisesta huolimatta tämä korsetti on lähinnä vain sellainen "koriste", eli se ei kavenna vaan vain tasoittaa kropan muotoa. Sopisi vaikka olkaimettoman iltapuvun alle, jos sellaista käyttötarvetta tulisi, koska ylettyy vähän rintojen puolivälin yli joten erillisiä rintsikoita ei tarvitse. Joka saumassa on kuitenkin luut; ryhdin se kyllä pitää suorana.

Jos vain saisin jostain toimivan koneen, ompelisin välittömästi toisenkin - tällä kertaa pikkuisen kaventavan tekeleen. Kävin jo Eurokankaassa hiplailemassa himmeäkiiltoisia morsiussatiineja, sellaisesta tulisi ihana pintakangas. Hintaa niillä oli noin 12e/m, ja tuohon menee puolisen metriä, sen määrän ehkä raaskisin ostaakin tuollaista satiinia. Näillä tuloilla ei millään osteta huippuhienoja kankaita, vaikka ihania ne ovat: pitkään aikaan en ole hipeltänyt mitään yhtä ihanaa kangasta kuin se villa-silkki-sekoite - joka maksoi suunnilleen 66e/m...

Seuraavaksi taidan kuitenkin tehdä lakanakangaskoeversion toisilla kaavoilla, jotka löysin. Olen nyt ihan hullaantunut tähän hommaan, lupasin eilen tehdä myös ystävättärelle korsetin, hän on kuulemma vuosia haaveillut sellaisesta. Onneksi hän on standardikokoinen, joten kovin paljon ei varmasti tarvitse kaavoja säätää.