Jäljensin joskus viime syksynä Suuri Käsityö -lehdestä "goottimekon" kaavoja, lähinnä yläosan. Helma oli niin typerä, että päätin jättää välistä. Aikomuksena oli muuntaa kaavoja niin, että niistä saisi nyöritettävän yläosan. Ei mitään korsettia, vaan vain normaalin yläosan, jossa nappien sijasta olisi nyörit.

Nyt reilu puoli vuotta myöhemmin sain ryhdyttyä toimeen. Ensimmäinen harjoituskappale on valmis. Pääntietä pitää pienentää - tuollaisenaan se kävisi, jos siihen ompelisi röyhelön joka vähän peittäisi. Ei ihan tyyliäni. Harmi kun en älynnyt ottaa kopiota siitä sivusta, jossa oli mallikuva, kopioin pelkän ohjeen. En millään muista miltä se näytti sen tyttösen päällä, oliko kaula-aukko yhtä antelias...

Jos saan tehtyä tuosta siedettävän yläosan, sellaisen jota voi myös käyttää, aion seuraavaksi kokeilla muuntuisiko tuo eräänlaiseksi mekoksi. Tein joskus hameita, jotka koottiin pelkistä kiilamaisista osista, koska se on ainoa hamemalli joka tälle kropalle sopii: lanteilta kapea, ei mitään ylimääräisiä poimutuksia siihen kiitos. Samaa ideaa voisi soveltaa myös mekkoon: lanteille asti tyköistuva, siitä sitten kappale leviää helmaa kohti. Ylä- ja alaosa samaa kappaletta. Olenpas huono selittämään. Jossain päässäni on olemassa kuva siitä mitä haluan. Kuin kotelopuku jossa helma leviää alaspäin tasaisesti ja runsaasti.

Jatketaan harjoituksia.